«Die Papieren bleiben hier!»

Denne natta tilbrakte vi i smia

Denne natta tilbrakte vi i smia, og hett ble det!

Jeg skal ikke kverulere på om «Deutsche Punktlichkeit» eller min» ordner det etterpå»- er å foretrekke. Det butta i hvert fall skikkelig da disse to livsanskuelsene møttes i resepsjonen. Vi hadde kjørt langt og lenger enn langt ute på den tyske landsbygda og bråstoppet opptil flere ganger i mørket for å ikke kjøre inn i flokker av noe som for oss så ut til å være rådyr. Hvis vi hadde  visst det vi nå vet, at disse dyrene var gjengangere i menyen på kveldens middag,  hadde vi kanskje vurdert noe sjølberging? Prisene i restauranten tilsa at det muligens hadde vært smart..

Jo, altså. Det var i resepsjonen det smalt. To voksne herrer hadde lite å stille opp mot ei bestemt ungjente med stramme hårstrikker. Det forundrer meg at vi må fylle ut papirer til stadighet selv om vi booker via Booking.com. Denne bookingtjenesten veit det meste om oss og overvåker oss daglig. Jeg har ikke før sett på hoteller i en eller annen by før det spruter inn mailer om at jeg burde bestille snarest mulig osv. Rart de ikke bruker teknologien til noe arbeidsbesparende for oss som er alt annet enn klar for papirarbeid en sein kveldstime.

Da prøver vi igjen. Vi hadde altså fått tildelt rom, installert fruer og kofferter på rommene og skulle bare ned og sjekke inn. Passnummer hadde aldri vært tema tidligere på turen, så det hoppet vi elegant over. Vi hadde knapt vist passene våre på nesten tre uker, så de var trygt nedpakket i koffertene. De store vidåpne øynene (mye mulig pga stramme hårstrikker) scannet våre skriblerier og avslørte raskt at det manglet passnummer. Den enkleste løsningen på dette ville jo være at vi tok med papirene opp på rommene, fylte inn passnumrene, og tok skjemaene med ned når vi noen minutter seinere skulle spise middag. Jeg oppfattet ikke den bestemte beskjeden om at «Die Papieren bleiben hier»! som noe annet at de ble her på huset og fortsatte å brette sammen arket og plasserte arket i innerlomma. Da beskjeden ble gjentatt med to hakk opp i lydstyrke (og en runde strammere hårstrikker), var det bare å klaske arket på disken å innse at diskusjonen var over. En mager trøst at det ble min variant «ordner det etterpå», selv om det ble på hennes premisser. Når sant skal sies, burde jeg ha ant uråd allerede før innsjekking. Jeg reagerte på at det var vannmåler ved siden av toalettet på vårt bad og tenkte at det var en tilfeldighet, men siden vi var i Tyskland, tenkte jeg at det var best å sjekke hos naboen også. Det var måler der også, så da visste vi hva slags regime vi var overgitt til de neste timene.

Vannmåler på dass. Fant ikke ut om den målte det vi brukte eller det vi leverte

Vannmåler på dass. Fant ikke ut om den målte det vi brukte eller det vi leverte

Det var enda godt at den andre mannlige delen av reisefølget hadde blitt såpass godt integrert i Italia at han hadde gått til anskaffelse av den obligatoriske plastdunken og sørget for at den ble tappet opp i en lokal cantina før avreise. Lett kamuflert hadde den så langt vært med ut og inn av hotellene langs ruta. Intet var vel mer naturlig enn en dose antioksidanter for å mobilisere til neste runde med skjemaer. Det skulle etter hvert vise seg at den siste runden nesten gikk bra, og vi var klare for middag.

Plastdunken var alltid lett tilgjengelig på hjemturen

Plastdunken var alltid lett tilgjengelig på hjemturen

Det var overraskende mange i restauranten, men vi hadde etter hvert kommet i såpass godt humør at vi sakte og sikkert klarte å tømme lokalet. De mest utholdende var et par som etter det jeg kan forstå hadde plassert seg for å bli underholdt. Når man setter seg ved siden av hverandre med ryggen mot veggen, er det vel ikke unaturlig å konkludere med at det neppe er en romantisk date og hva gjelder den verbale delen av samlivet, er det som skal sies for lengst sagt. Det kan være dette som venter oss når man har passert middagshøyden og har kommet godt inn i desserten. Vi hadde en slags kommunikasjon, spesielt rundt den svært rause smørskåla som var plassert på bordet. Det var smør nok til både den ene og den andre. Uvant for oss på berget som nettopp har overlevd smørkrisa. 41 euro for «Smedmestertallerken» til to og fire øl var greit nok. De vanlige hovedrettene syns jeg det var stiv pris på, og de virket heller ikke særlig spennende for våre ganer. Mulig det hadde gått bedre på vei sørover enn som nå på vei hjem etter nesten tre uker på reisefot.

img_7810

Antall smørklatter dividert med antall brødskiver = 2

Frokosten neste morgen var det ikke noe å klage på. Det var kanskje ikke alle gjestene som la merke til at de spilte lokal musikk. Landhaus Alte Schmiede ligger ikke langt fra Brandenburg. Bach skrev seks konserter til markgreven av Brandenburg. Mulig det er flaut å innrømme det, men hvilken av de seks det var, våget vi ikke å spørre om. Kan være at det da hadde kommet et lengre foredrag både om hvilket nummer det var, hvilken sats det var og muligens enda flere detaljer. I ettertid plager det meg selvsagt at jeg ikke vet hvilken av konsertene det var og at det nå er bortimot umulig å finne ut.

Eine Tasse kaffe, bitte?

Eine Tasse kaffe, bitte?

Stedet var egentlig ganske idyllisk og godt restaurert med flotte detaljer. Vi lot oss begeistre av uteområdet:

img_7816img_7813

92 euro for oss to ei natt er ok. Det har i ettertid ikke kommet verken krav eller utbetalinger vedrørende vannforbruk. Landhaus Alte Schmiede ligger i Naturpark Hoher Fläming.

img_7823

PS! Vi trøster oss med at vi fikk inn et lite stikk før vi dro. Hun med hårstrikken var litt uoppmerksom da vi skrev passnumrene, så passet var trygt plassert i innerlomma da hun mumlet noe om at hun ikke hadde fått kontrollert passnummeret. Mumlingen kunne vi grunnet våre høye alder og antatt reduserte hørsel bare ignorere. Ved et eventuelt repeterende spørsmål med hørbart lydnivå, ville jeg bare klappet meg på brystlommen og sagt: «Mein Pass bleibt hier!»

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s