Når nøden er størst, er hjelpen nærmest

Sein landing i Roma (kl 21), ventende bil med sjåfør på flyplassen til tross, klokka var 22.30 da vi rullet gjennom Porta Romana. Småsultne, stengte butikker og i tillegg mandagskveld i lavsesong som vel er den kvelden de fleste restaurantene har stengt, ja, hva gjør vi da? Bilen stopper utenfor porten vår, og den første vi ser på vei ut bildøra er Chiara i Porta Maggio. Forholdsvis nyåpnet i et  lokale mange har prøvd seg i uten langvarig suksess. Chiara har med seg en vegetartradisjon fra Cantina Cancelli som nå ser ut til å være stengt. Et kjapt spørsmål om kjøkkenet var åpent, og en minst like kjapp tur innafor porten med kofferten, og så satt vi plutselig ved bordet og ble servert. Det ble som vanlig antipasti, en primo, og sultne som vi var, også et kakestykke. Vi prøvde en forholdsvis lokal»biological» vin, fortsatt litt i stuss over vårt begrep økologisk og biological som de sier her er det samme. Vinen var god, kommer fra Cori hvor en av våre favorittrestauranter  ligger, så, ja, vi gjør nok litt reseach der ved første anledning.

Maten, ja.


Fabelaktig aubergine og ansjos.


Litt kry av at jeg har fått dreisen på å fingerspise fisk uten mye fakter og rynker i panna, og fiskebeina ut i en operasjon som et helt naturlig venstrehåndsarbeid. Mulig det ikke er etter boka, men som en sa en gang: » You are with friends. Use your hands!»


Et par varianter suppli var også godt innafor og likeens bruschettaene


Raviolen var fantastisk, og det kledde smaken godt at det hadde vært plass til flere på tallerkenen. Du nyter det gjerne mer når tilgangen er begrenset.

Vi bukker og takker for at vi fikk god mat en sein kveld, og prisen på 78 euro er akseptabel alt tatt i betraktning. Sovnet med et smil om munnen og klar for ei drøy uke med nye eventyr i vår favorittby.

Porta Maggio finner du i Corso Anita Garibaldi 41/43 eller på Facebook om du ikke er sulten akkurat nå.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s