Heiligenhafen

Nok en gang var det en fornuftsstyrt googling som sendte oss med begge beina (eller alle fire hjula) midt i en liten perle. Oppdraget fornuften hadde gitt meg, var å ordne mat og seng nær Puttgarden. Om det i tillegg ble hyggelig og rimelig var ingen ulempe. Heiligenhafen ble derfor et naturlig valg, etter bare 24 kilometer på tysk jord.

img_7483

Konklusjonen etter spaserturen tilbake etter middag var klar: Vi må innom havna i dagslys før vi ruller videre

Det mest forunderlige i havna søndag morgen litt over klokka ni, var at fiskehallen var åpen og en av de lengste fiskediskene jeg har sett bugnet av spennende frokostmat. Tre forskjellige frokostmenyer fra €5.90 – € 8.90 ( Kapitänsfrühstück! ) Frokosten på hotellet var grei nok, men neste gang vil vi spise frokost her:

dsc_8215

Sjømat så langt øyet kan se!

Det har vært fiskemottak her siden 1949, men med støtte fra det Europeiske Fiskerifond (EFF) ble den gamle fiskehallen bygget om i 2013 og rommer nå det 500 kvm store «Treffpunkt Fischhalle». Østersjøfiskerne leverer noe av fangsten sin her før den forvandles til de lekreste retter i fiskedisken.

dsc_8216

Vanskelig å velge her

Vi besøkte Heiligenhafen 24/25. september 2016. Det hadde vært morsomt å besøke byen i høysesong når restaurantene på bryggekanten er fylt opp av båtfolk med behov for en matbit eller en ankerdram.

dsc_8233

En liten idyll i havna

Havna har plass til 1.000 fritidsbåter. Alt var naturligvis velorganisert med godt synlig tysk orden.

dsc_8224

Tett i tett

Det som kanskje festet seg best etter besøket i Heiligenhafen, var et veggmaleri i nærheten av kornsiloen som minnet oss om samspillet mellom mennesket, naturkreftene og Vårherre. Tankevekkende og vakkert. En god påminnelse til oss som skulle rulle sørover langs Autobahn på vei til vår neste «havn».

dsc_8206

Vel verdt å stoppe opp ved

 

 

 

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s